fredag 24 oktober 2008

Bokhandlaren i Federacion

Ar nu tjugo dagar sedan vi tog vara ryggsackar och lamnade allt i Sverige. En tiondel av var resa ar avklarad och det mesta ar frid och frojd.

Efter tre dagar och tva intensiva natter, lamnade vi Palmer, Nacho, Santi, Yankee o9ch de andra i Rosario. Visst hade man garna stannat langre, for staden i sig var en riktig parla, men all cigarettrok, alla majaangor och uteblivna maltider blev inte riktigt hallbart i langden. Kanske aker vi tillbaka, men i sadana fall for att fa uppleva det omtalade nattlivet med allt vad det innebar. Det sags vara det basta i Argentina.

Jag har fatt nagra konstiga bett av nagra sma myror som jag inte riktigt tal, sa det ser ut som om jag har masslingen. Man skall inte sova direkt pa graset i parker, PING, en erfarenhet rikare. Det kliar i alla fall forjavligt.

Vi kom fram till Federation klockan nio pa morgonen efter atta timmar pa nattbussen. Aven om bussbiljetterna har ar forhallandevis dyra sa maste jag saga att standarden pa bussarna hittillsar valdigt hog, aven med svenska matt matt (schack matt osv.). Skona mjuka saten som kan fallas ooch mycket utrymme for benen. Att sedan det nastan aldrig ar fullt sa att man kan ta tva saten gor inte saken samre.
Vi motte upp med var vard Carlos i hans bokaffar i det lilla centrumet, vilket egentligen bara bestod av en butikskantad gata dar utbudet ocksa speglade storleken pa byn vi bor i. Huset i vilket vi ar inackorderade ar en mysig liten stugai utkanten av stan, med en liten tradgard stor nog att innehalla ett forvuxet kryddland och ett kladstreck (kladsträck? definitionsfraga?). Riktigt skont med lite tid for rekreation utan att kanna att det ar nagot som maste ses eller goras. Och tystnad, nagot som det verkligen inte erbjods sa mycket av, varken i Buenos Aires eller i lagenheten i Rosario (fullt os, medvetslos (bokstavligen, av katterna att doma; pa natten hyperaktiva, pa dagen lika stenade som alla de andra)). Att bara sitta och skriva pa grasmattan. Life as it should be.

Vi installerade oss i huset och fortsatte direkt till de varma kallorna, stans stolthet, dar jag fick mig en valbehovlig dusch efter fyra eller fam dagar utan.
Med oss i hos Carlos bor ocksa tva fransyskor, Celine och Elise, vilket till en borjan kandes helt vardelost. Den forsta timmen ensamma med Carlos gick sprakmassigt jattebra. Jag interagerade till och med med nagot som skulle kunna likna meningar. Nar sedan fransyskorna fick nys om att jag pratade franska vandes allt upp-och-ner. Da man tidigare fatt chansen att sitta i bakgrunden och langsamt ta in allt, blev nu till att allt skulle forklaras pa ytterligare ett sprak vilket for mig mer eller mindre innebar mental hardsmalta. Visst att spraken ar lika, men att blanda dem utan att kunna vare sig det ena eller det andra sarskillt bra, gar inte. Allt det tank som man fatt fortranga fram till nu for att det tillhort franskan, kom aterigen upp till ytan.

Etiketter:

3 kommentarer:

Blogger Sara sa...

Hej Erik,
Kul att du vaknade till liv och började skriva igen....
Trodde ett tag att du också blivit stenad av ångorna i lägenheten, jfr. passiv rökning, blir jaaa, vad ska vi kalla det(?).... passiv pårökning. Är du säker på att det var myror som bet dig? Det cirkulerar just nu en video på youtube där en sydamerikansk tusenfoting äter upp en mus. Det såg riktigt snaskigt ut och lät krashande liksom. Mums!
Ha det bra! Här är det kallt, 0-gradigt och sol, vi sticker till Öland nu på förmiddagen.
Kram,
Sara

29 oktober 2008 kl. 00:25  
Anonymous Anonym sa...

Hej sydamerkason!
Chansade att sätta på datorn för att se om det kommit något efterlängtat meddelande. Blev verkligen jätteglad att höra ifrån dig!! Klockan är 08.15 och 9.30 kommer Sara och barnen och hätar mig för att åka till Öland. Pappa och Olle åkte dit i söndags, Hannas resterande familj åker i eftermiddag. Det är ju allhelgona- ledigt. Tur att du är van vid jordloppor. Det kanske finns såna på andra sidan jorden också!
Skönt att du får lite lugn och ro på nya stället. Ni skulle ju träffa Johan på en plats igår.tisdag. Förstod aldrig vad det var för ställe, Sandra trodde det var ett naturreservat och jag gissade på nån slags barnhem. Skriv och berätta.Jag och Sandra var på Erikshjälpen igår. Hon hittade en lampa som påminde om "chokladbiskvin".
Kramar från en glad mamma.

29 oktober 2008 kl. 00:25  
Blogger Thomas Voghera sa...

A pro pos dina bett så fråga Sebbe om Sandy Key, bett och lime. Beträffande språkblandning så får du trösta dig med att det säkert blir många nya neurala korskopplingar i hjärnan av det, vilket betyder att du blir smartare - på sikt./Thomas

29 oktober 2008 kl. 02:19  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida